Foto’s : modellen.

Soms schilder ik modellen, soms niet : mijn personages zijn dan een constructie uit het niets. Als ik modellen gebruik, teken ik ze soms direct, soms vanuit foto’s die ik vooraf nam. De foto’s die ik dan gebruik moeten zwart-wit zijn, opdat de kleuren van de foto’s mij niet zouden beïnvloeden. Hockney blijft voor mij een voorbeeld hoe een schilder een lens of een fotoapparaat best kan gebruiken vooraleer hij schildert : hiervan zijn er ook genoeg voorbeelden in de geschiedenis. De verhouding foto-schilderij is boeiend. In tegenstelling met wat de meeste mensen denken is het niet eenvoudig foto’s te gebruiken. Men moet er wel op letten niet na te laten regelmatig gewoon direct te tekenen zonder hulp van de lens, om het drie-dimensioneel aspect van de modellen nooit uit het oog te verliezen.

C scanned
Caroline
I scanned
Isabelle
O scanned
Olivier

Gepubliceerd door Peter Allen

Peter Allen organizes events and ephemeral exhibitions in and outside the gallery. Peter is passionate about contemporary art. His choice of artists is always motivated by their quality and originality. Peter Allen organise des événements et des expositions éphémères en et hors galerie. Peter est passionné par l’art contemporain. Son choix d’artistes est toujours motivé par leur qualité et leur originalité. Peter Allen organiseert evenementen en kortstondige tentoonstellingen binnen en buiten de galerie. Peter is gepassioneerd door hedendaagse kunst. Zijn kunstenaarskeuze is altijd ingegeven door hun kwaliteit en originaliteit.

6 gedachten over “Foto’s : modellen.

  1. Nu heb ik toch net weer wat geleerd.Ik ben een schilderij aan het maken van onze rooie kat. De foto is in kleur en ik krijg hem maar niet goed op papier. Ik zal het eens proberen met een zwart wit foto.Bedankt voor de tip.

    Like

  2. gelijk heb je.
    alhoewel mijn modeltekeningen tekeningen naar model zijn.
    daarom gaan er zoveel de kaft in om er niet meer uit te komen.
    mooie icarus op de andere site.
    ludo

    Like

  3. Het is inderdaad niet altijd gemakkelijk om van foto te schilderen. Ik gebruik ze vaak om een landschap te schilderen en merk dat het toch beter gaat als ik behalve de foto ook een schets gemaakt heb. Dan verlies ik me ook minder in nietszeggende details.

    Like

  4. Wel zo makkelijk voor het model als je vanaf een foto schildert, want het lijkt me geen pretje om uren in dezelfde houding te zitten/liggen! Sowieso knap hoor, schilderen … ik kan nog geen appel tekenen 😉

    Like

  5. Nog nooit gedaan, schilderen van een foto, ik zal het toch eens moeten proberen.
    In elk geval hier hebt u mooie foto’s

    Groetjes
    Linda

    Like

Reacties zijn gesloten.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag