5V) Kwestie van vorm en stijl, 2

 

Ook de abstracte kunst heb ik vroeger op alle manieren beoefend, en dat in allerlei technieken. Tegenwoordig vind ik dat numerieke middelen alle mogenlijkheden bieden om creatief te werken, maar ik herhaal: ik vind deze kunststijl te decoratief en van minder belang. Ik geef hieronder nog enkele voorbeelden van abstract werk, na hetgeen jullie gezien hebben op het einde van post nr 1S.

abstraits-et-dessins 006b

abstraits-et-dessins 001

abstraits-et-dessins 003b

abstrait-jaune-008-bl.

© Eric ITSCHERT

Advertenties

6 gedachten over “5V) Kwestie van vorm en stijl, 2

 1. Is op zich niets mis mee.
  Het vraagt materiaalkennis, techniek en ambachtelijk inzicht.
  Altijd mijn hoed af.
  Deze technieken toepassen in “idee, plastisch” gaat voor mij een stapje verder.
  Hiervoor neem ik tweemaal mijn hoed af.
  groetjes
  ludo

  Like

 2. In dat rode en dat groene zie ik iets.
  Ik weet niet dat wat ik zie juist is, maar in de twee anderen zie ik niets.

  Ik zeg het niet vlug, maar ik vind die twee andere ook niet mooi.
  Misschien omdat ik er niets in zie, k’weet het niet, t’is mijn ding niet echt denk ik.

  Liefs

  Like

 3. Oordelen kan ik niet want ik geloof in de bijzondere vaardigheid om tot zulk werk te komen, maar het werk in voorgaand log kan mij honderd maal meer bekoren.

  Like

 4. Tantie houd van heel veel soorten kunst.Ook van moderne.Al zie ik kunstwerken die het dichtst bij de natuur staan het liefst. Het eeste blauwe lijkt me op kolkend water in de nacht of water met inkt vermengd. Het tweede rode is volgens mij een mooie,goudkleurige satijnen doek die zich in roodgekleurd water in plooien zweeft.Het derde groene lijkt precies groen water waarop gekleurde olieverfdruppels zich vermengen.Het oranje daar ben ik niet zo’n favorietje voor.Mischien had je er nog een zwart cirkeltje bij kunnen voegen,dan had het % (procent)uitgebeeld en zo een uitleg over het trapsgewijs afzwakken van donker oranje naar wit.Ik vind deze vier kunstwerken mits op een groot canvas heel mooi staan(hangen)in een grote loft bij moderne meubels en grote planten.
  Groetje van Tantie Monie*

  Like

Reacties zijn gesloten.