4V) Kwestie van vorm en stijl, 3

 

Soms speelde ik ook bij recentere werken met vorm en stijl, maar dan wel vόόr de modetrends in de hedendaagse kunst. Hieronder geef ik een voorbeeld waarbij ik eerst een eenvoudige, zo neutraal mogenlijk tekening maakte van een naakte jonge vrouw op het strand, met kleurpotloden en aquarel. Nadien heb ik er een tweede exemplaar van gemaakt met acrylverf, in fauvistische stijl.

 kite-by-sea-bldu

© Eric ITSCHERT

bl-cerf-volant 042

Foto © Eric ITSCHERT

Advertenties

7 gedachten over “4V) Kwestie van vorm en stijl, 3

 1. Hoewel het wat flauw lijkt en het ook geenszins je bedoeling zal zijn, gaan mijn ogen steeds naar de eerste want niet neutraal, maar zo natuurlijk vind ik ‘r. Ik luister naar de Early Pianoworks van Satie en kijk …..

  Like

 2. is het de windvlieger van de tweede , die de richting wijst?
  De vlieger heeft het sterkste contrast en is blikvanger maar wijst uit het schilderij, naar het eerste.
  Ik probeer maar te verklaren.
  Juist nog met klakpapier aan het tekenen geweest.
  Waarvoor dank.
  groeten
  ludo

  Like

 3. Hihi, eigenlijk heb je helemaal gelijk! Het doet mij plezier dat je zoiets schrijft, want eigenlijk zijn geen enkele van mijn tekeningen neutraal. Inderdaad, voor de eerste wou ik een natuurlijke, gezonde jonge vrouw tekenen, iemand waarvande huid naar zout smaakt en het haar blonder wordt door de vele wandelingen in de volle natuur aan zee…
  Ik hou erg veel van Satie, vooral van zijn “Gymnopedies” en zijn “Gnossiennes”…

  Like

 4. Ik ben blij dat mijn tekeningen zoveel bij je losmaken. Zo leven ze verder! Wat het kalkpapier betreft, ik vind het fijn dat je deze techniek waardeert: men heeft minder vuile handen dan als men met houtskool werkt 🙂 Natuurlijk sluit de ene techniek de andere niet uit!

  Like

 5. Het is hartstikke leuk met felle kleuren te werken. Soms is het evenwel moeilijker dan eentonige kleuren te hanteren: de harmonie moet behouden blijven…

  Like

Reacties zijn gesloten.