Foto’s: reis in Keulen 2

De gotische kathedraal van Keulen (Dom St. Peter und Maria) ligt in het centrum van de stad. Het is de grootste kathedraal in Duitsland. De bouw begon in 1248 en duurde meer dan 600 jaar! De Dom van Keulen staat op de Werelderfgoedlijst.

2009-05-b-cologne 036
De kathedraal van Keulen, foto © Eric Itschert
2009-05-b-cologne 043
Hauptbahnhof en kathedraal, foto © Eric Itschert
2009-05-b-cologne 039
Centraal station in Keulen, foto © Eric Itschert

De “Hauptbahnhof” werd in 1889 naast de Dom van Keulen geopend. In de Tweede Wereldoorlog werd het station verwoest en weer opgebouwd. De “Alter Wartesaal”, de oude wachthal van 1915 in Jugendstil, bestaat nog.

Gepubliceerd door Peter Allen

Peter Allen organizes events and ephemeral exhibitions in and outside the gallery. Peter is passionate about contemporary art. His choice of artists is always motivated by their quality and originality. Peter Allen organise des événements et des expositions éphémères en et hors galerie. Peter est passionné par l’art contemporain. Son choix d’artistes est toujours motivé par leur qualité et leur originalité. Peter Allen organiseert evenementen en kortstondige tentoonstellingen binnen en buiten de galerie. Peter is gepassioneerd door hedendaagse kunst. Zijn kunstenaarskeuze is altijd ingegeven door hun kwaliteit en originaliteit.

3 gedachten over “Foto’s: reis in Keulen 2

  1. ooit geweest maar zou er nu mijn weg niet meer kennen.
    600 jaar om een huis te zetten.
    +-30 generaties.
    bezig zijn met iets waarvan je zeker bent het nooit te zien voltooien.
    dat is vertrouwen hebben.
    groeten
    ludo

    Like

Reacties zijn gesloten.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag